Foto: Märsta IK/Instagram

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

centrum_artikel_host

Tränaren i Märsta IK, Philip Alouch, var lyrisk över lagets prestation och kommenterade: ”Vilken insats! Av alla i hela matchtruppen. Hela startelvan, hela bänken och den fantastiska publiken.” Det var tydligt att laget hade en enastående sammanhållning och energi under hela matchen.

Å andra sidan var IK Frej besvikna över sin egen prestation och ansåg att det var deras sämsta match under säsongen. Märsta IKs tränare kontrade med att säga: ”Vi tycker att vi gör så att de inte är mycket bättre.” Märsta IK visade verkligen upp sitt bästa spel och höll pressen på motståndarna under hela 90 minuter.

Även om Märsta IK skapade många chanser under matchen, var det endast ett mål som kom som ett resultat av deras ansträngningar. Tränaren nämnde: ”Att det endast blev ett mål som utdelning på de chanserna vi skapar är ett under.” Trots det var segern rättvis och Märsta IK belönades för sin ihärdighet och arbetsinsats.

Märsta IK ser nu fram emot nästa match och kommer att fortsätta sitt hårda arbete och sitt engagemang på planen. Det blir säsongens sista hemmamatch såvida inte MIK hamnar i kvalspel. MIK tog ett stort kliv mot säkrat kontrakt. Det är dock bara två poäng ner till Frej nu som innehar kvalplatsen. MIK möter nästjumbon IFK Västerås. Seger är ett måste. Både Märsta IK och Frej möter topplag respektive bottenlag i en av sina två sista matcher. MIK avslutar mot Spånga, Frej möter Bollstanäs i nästa omgång men avslutar mot jumbon.

Denna text genererades av en textrobot

slottsby_helsida
storemore_helsida
defacto_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

wenngarn_jul_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

connys_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host