centrum_panorama_hostshopping
Hetsigt på slutet mellan Arlanda-VallentunaFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Viktig poäng för FC Arlanda

FC Arlanda tog en viktig poäng hemma mot Vallentuna efter en sen kvittering: - Vi har chanser för att vinna matchen, säger tränare Elias Charbachi.

centrum_artikel_host

Topplaget Vallentuna inledde piggast i första och hade flertal chanser att göra mål på de första 20 minuterna. Milo Hanna och Arlandas försvar lyckades på något sätt freda målet. Till sist kom utdelning för Vallentuna, milo Hanna tappar ett inlägg som en framrusande vallentunaspelare kan skjuta in i mål. Sista 20 minuterna är det Arlanda som lyckas komma fram allt mer och Maik Aslan stöter in bollen i mål i samband med en frispark.

Tidigt i andra kommer nytt mål för Vallentuna och matchen har därefter inget vidare tempo, det dras ner ytterligare när Xavier Espinosa tacklas bryskt i ryggen och blir liggande en bra stund innan båren kommer in. Otäcka minuter då unge Espinosa låg orörlig på gräset. Efter att spelet återupptagits kom kvitteringen för Arlanda i 80:e minuten sedan Karim Yaghalji språngnickat in bollen förbi Jonas Bylund i Vallentunas mål.

Sista tio blev sedan hetsiga och domaren hade fullt schå med att hålla ordning. 2-2 stod sig dock och Arlanda fick en viktig poäng. Därmed kliver man upp på kvalplats och har Håbo en poäng framför. Lördagens derby mot Märsta blir viktig för båda lagen. Seger för Arlanda och man är bara fem poäng bakom Märsta, seger för MIK och de kan hänga på i toppen igen.

Tränaren Elias Charbachi var tillbaka på bänken efter att ha missat några matcher i början av hösten. Han var på det stora hela nöjd med att man fick oavgjort men tycker att det lika väl kunde ha blivit seger:
– Vi har chanser för att vinna matchen, vi ger bort två mål, men moraliskt starkt av oss att komma tillbaka.

Charbachi är kritisk mot att Vallentunas spelare fick vara kvar på planen efter den tuffa tacklingen mot Espinosa i 70:e minuten.
– Det är inget som hör hemma på en fotbollsplan, ett knä rakt i ryggen.

I derbyt mot Märsta spår Arlandatränaren samma typ av matchbild som mot Vallentuna:
– Blir nog samma karaktär som här, tufft och så, det är en match som alla andra, jag har varit med för länge för att bara fokusera på en enda match. Alla matcher är lika viktiga.

Arlanda saknade Diego Rodriguez i matchen. Oklart om han är med i derbyt. Maik Aslan spelade för övrigt mittfältare och inte mittback, ett nytt drag av Charbachi.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
klara_outsider
connys