centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Viker sig inte för hot om uteslutning

Trots hot om uteslutning och att styrelsen i Miljöpartiet i Sigtuna inte får avvika från uppgörelsen med Socialdemokraterna och Liberalerna deklarerar styrelsen i Miljöpartiet att man fortfarande kommer att rösta fritt i Kommunstyrelse och fullmäktige.

centrum_artikel_host

Under onsdagen gick Henrik Naglitch (MP), ersättare fullmäktige och medlem, ut med ett pressmeddelande där MP i Stockholms län ska ha fråntagit styrelsen i Sigtuna rätten att säga upp samarbetet med Socialdemokraterna och Liberalerna. Uppsägningen ansågs vara ogiltig och ett uteslutningsärende har även inletts mot Pierre Cengiz-Edstrand:
– MP Sigtunas styrelse anser att distriktsstyrelsens agerande är häpnadsväckande. I sin iver att visa sig regeringsdugliga och lojala mot S drar man sig inte för att ignorera demokratiskt fattat medlemsbeslut, offra kommunalråd, den av medlemmarna valda styrelsen och i och med det också MP:s medlemmar, skriver styrelsen i Sigtuna i ett pressutskick.

Tre medlemmar i MP Sigtuna; Henrik Naglitch, Elwood Overholt och Karolina Windefalk delar inte Cengiz-Edstrands uppfattning om att det är ett avtalslöst samarbete utan att koalitionen med S och L ska fortsätta. Enligt pressmeddelandet från Miljöpartiets styrelse i Sigtuna ska det röra sig om fyra medlemmar. Socialdemokraterna ska enligt uppgift ha försökt bilda majoritet nu när Cengiz-Edstrand inte medverkar i kommunledningen men utan resultat. Därmed står nuvarande styre på 22 mandat samt två från Vänsterpartiet som gett ett ”tyst stöd” under mandatperioden.
– Vi är beredda att ta ansvar för kommunen och kommuninvånarnas bästa. Men vi är inte beredda att sälja vår själ, skriver styrelsen för MP i Sigtuna.

Man kallar även uteslutningsutredningen mot Cengiz-Edstrand för ogrundad och orättvis då han ska ha följt medlemmarnas beslut. Han kommer att behålla sina uppdrag och har styrelsens fulla stöd. Karolina Windefalk klargjorde för märsta.nu under onsdag kväll att varken hon eller Naglitch och Overholt gör anspråk på makten i (MP) trots att de för en tid sedan gick ut med beskedet att det nu finns två Miljöpartier i kommunen.
– Vi vill bara att allt ska gå rätt till, sa Windefalk.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider