vinter_pan
Foto: Pressbild

Vi ökade med 357 personer

Sigtuna kommuns befolkning ökade med 357 personer det första halvåret i år.

centrum_artikel_host

Vi är nu 48 487 invånare i Sigtuna kommun, det första halvåret ökade vi med 357 invånare. 2327 invånare flyttade in i kommunen och 2160 flyttade ut. Hela Stockholms län uppgår till 2 361 864 invånare. Sigtuna kommun är 2000 invånare större än Väsby och hela 19 000 fler än i Upplands-Bro. Vallentuna uppgår till 33844 invånare,Sollentuna 73 200 och Järfälla nästan 80 000 kronor. Samtliga kommuner i länet ökade sina invånare förutom Danderyd och Vaxholm. Danderyd minskade med 84 personer och Vaxholm med 15.

Enligt Region Stockholm så flyttar många inom länets kommuner, fram för allt var det många från Stockholms stad som flyttade ut till länets andra kommuner. Av samtliga som flyttade in till Sigtuna kommun var det 1357 som kom från egna länet, 564 från övriga Sverige och 406 från utlandet. Även av utflykterna var det ca 60 procent som flyttade inom länet, 715 personer flyttade ut i riket och 159 till utlandet.

storemore_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
ica_outsider
oppethus_out
swedol_outsider
nrh
connys