eldsjal2024_pan
Jenny Eriksson och Veronica StjernstedtFoto: Privat

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

centrum_artikel_host

Club Vega huserar på Anders & Jag i Märsta Centrum. Klubben fokuserar på olika temafester cirka fem gånger per år. Bakgrunden var att Anders och Jag:s ägare Christian Cederfem och Anders Mattsson kände att det behövdes event för 30+ i kommunen. Till helgen arrangerar man Back to the 80s and 90s, en fest med inspiration från 80- och 90-talen.
– Vi vet att det finns många härliga människor i kommunen, som precis som vi, längtar efter event som finns i närheten! Att det inte behöver bli ett projekt när man vill hänga med vänner, att ta sig till och från Stockholm eller Uppsala känns ibland jobbigt och då låter man bli, berättar Veronica för märsta.nu

Intresset uppges vara stort efter pandemin, Veronica och Jenny menar att det finns ett behov av sociala sammanhang. I mars hade man Afterski som var fullbokat både för middag och efterinsläpp.
– Vi har redan fått förfrågan och önskemål om flera teman. Så tveka inte att höra av er med förslag. I sommar har vi uppehåll och återkommer i höst, säger Jenny.

Back to the 80s and 90s är på en klämdag. Så man kommer starta redan vid 13-tiden på uteserveringen med musikvideos på skärmarna samtidigt som man kan äta mat eller dricka något. Resten av kvällen går i 80-90-talets tecken med Peter Siepen som DJ.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

storemore_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna