sap_feb_pan
Foto: Genrebild

Vattnet byts ut igen under två veckor

Återigen blir det grundvatten i kranarna, denna gång i hela två veckor från och med nästa vecka.

centrum_artikel_host

Det var nyligen grundvatten i kranarna på grund av ledningsarbete hos Norrvatten. Nu meddelas att det kommer vara två nya veckor med grundvatten vecka 48-49. Detta på grund av att huvudvattenledningen från Norrvatten ska tas ur bruk. Vattnet kommer från Märsta grundvattenverk istället. Det kommer inte att märkas någon särskilt skillnad i vattenkvaliteten under veckan men vattnet är hårdare än vanligt vilket innebär att du kan behöva dosera för hårt vatten i tvätt och diskmaskiner.

spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
sportlov
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
spedition_outsider
connys