centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Vattenskador oroar sigtunabor

Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

centrum_artikel_host

I en undersökning kring vattenskador som Länsförsäkringar Stockholm låtit göra bland cirka 1000 stockholmare har 16 sigtunabor medverkat. Var fjärde tillfrågade hade haft vattenskada och mer än hälften förknippade en vattenskada med panik. Nio av tio känner också konkret oro om att drabbas. Det som oroar är krångel och extraarbete kring vattenskada och eventuella höga kostnader.
– Vattenskador är en av de vanligaste skadorna i hemmet och ställer till det rejält för många familjer och hushåll. Skadorna kan innebära allt från att delar av hemmet behöver renoveras till att ägodelar förstörs och att man behöver flytta hemifrån under en tid, säger Cecilia Lilja, egendoms- och byggskadechef på Länsförsäkringar Stockholm.

Sigtunaborna har även låg kunskap om hur vattenskador undviks och förebyggs. Joel Voltaire, utvecklings- och strategichef på Länsförsäkringar Stockholm säger att det är betydligt vanligare med vattenskada än brand och majoriteten av skadorna orsakas av långsamma läckage som är svår att upptäcka.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

dack_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
pantamera_out
dack_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys