centrum_panorama_hostshopping
Olov Holst testar vattnet i BorgmästarängenFoto: Sigtuna kommun

Vattenpump ska påminna om vattnets värde

I samband med att Borgmästarängen invigdes stod även en vattenpump klar som har både symboliskt och funktionellt värde.

centrum_artikel_host

Ett vattenmonument har skänkts av Norrvatten till Borgmästarängen, monumentet står vid Mälaren, längst ner på Borgmästarängen. Norrvatten tar ju sitt vatten från Mälaren och pumpen ska påminna oss om vattnets värde. Det går att fylla på flaskor eller dricka direkt ur kranen.

Pumpen invigdes av Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst som fyllde på sin flaska:
– Jag fyllde min flaska och kan konstatera att vattnet var kallt och gott. Jag vill tacka Norrvatten för den tjusiga pumpen som gör så att våra invånare och besökare kan släcka törsten. Dricksvatten är ju vårt allra viktigast livsmedel, men ibland tar vi det kanske för givet. Jag vill därför passa på så här inför sommaren att komma med en liten uppmaning: Var sparsamma och varsamma med vårt vatten.

Håkan Falk, tillförordnad VD för Norrvatten, tycker det är roligt med att få kranvatten på en central plats i Sigtuna.
– Förutom att det blir lättare att fylla sin vattenflaska så är pumpen ett sätt att uppmärksamma vattnets värde – utan rent vatten i kranen skulle inte våra samhällen fungera. Det är därför viktigt att vi är rädda om vårt vatten till exempel genom att vi tänker på att inte slösa på kranvatten i onödan och att vi skyddar våra vattentäkter från föroreningar, säger Falk.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
seniormassa_outsider