vinter_pan
Bufflarna som ska bekämpa sjögull i SteningedalenFoto: naturgruppen.se

Vattenbufflarna intar Steningedalen – Ska bekämpa invasiv växt

Kommande veckorna kommer vattenbufflar att inta Steningedalens naturreservat för att bekämpa invasiva arter.

centrum_artikel_host

Steningedalen har problem med den invasiva arten sjögull. Nu kommer vattenbufflar att beta i reservatet under de kommande veckorna. Det är Eka och Bosse som båda är fyra år gamla. Sjögull växer i vattnet och hotar mångfalden enligt Sigtuna kommun. Eftersom den är invasiv kan den sprida sig fort och ta över en växtplats vilket gör det svårt för andra arter att klara sig.

Kommunen hoppas att bufflarna ska gilla sjögull och äta upp den. Projektet är ett pilotprojekt som genomförs tillsammans med Naturgruppen och WWF Världsnaturfonden. Kommunen uppmanar kommuninvånare som ser bufflarna att låta dem arbeta ifred samt att hundar ska kopplas i reservatet. Sedan tidigare har Länsstyrelsen placerat vattenbufflar i Fysingens naturreservat.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Nyheter Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
defacto_helsida
ica_helsida
vinter_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
slottsby_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
swedol_outsider
joes_outsider
storemore_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider