eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Väsbybo döms för våldtäkt i Märsta till fängelse i fyra år

En man från Väsby döms för våldtäkt som skedde i Märsta till fyra års fängelse.

centrum_artikel_host

Mannen som är i 35-årsåldern utförde handlingar mot en 17-årig flicka som han var bekant med i maj i år. Flickan ska legat och sovit när mannen väckte utförde handlingen som höll på i 20-40 minuter enligt flickan. När mannens telefon ringde upphörde handlingen och flickans pappa kom sen och hämtade upp henne. Mannen nekade till brott och uppgav i rätten att han aldrig skulle göra något mot henne. Till bevisningen fanns meddelanden från Snapchat bland annat. Mannen sa att han skrivit meddelanden till henne för att muntra upp henne.

Rätten anser att flickans berättelse är trovärdig och mannen döms till fängelse i fyra år. Han ska även utge skadestånd till flickan på 235 000 kronor. Domen överklagades av mannen till Svea Hovrätt nyligen. Åklagaren hade även yrkat på oaktsam våldtäkt men rätten anser att det rör sig om våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
connys
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host