kyrka_advent _pan
Flyget över VäsbyFoto: Pressbild/Upplands-Väsby kommun

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_artikel_host

Både kommunledning och opposition i Väsby är överens om att det nya riksintresset för Arlanda inte är bra för deras kommun:
– Vi är för en utveckling av flygplatsen, det är bra för vår region. Men de slutsatser som Trafikverket gör kommer att lägga en våt filt över Väsbys möjligheter att utvecklas långsiktigt. Vi kommer att fortsätta värna ett Väsby utan flygbuller, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Enligt ett pressmeddelande från Upplands-Väsby kommun så har Trafikverket inte tagit hänsyn till deras argument som handlade om miljö- och hälsokonsekvenser av den tänkta utbyggnaden av Arlanda. Den tänkta utbyggnaden får också negativ inverkan vad gäller flygtrafik över Väsby.
– Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

De östra delarna av Väsby som tidigare skonats från buller skulle drabbas oerhört kraftigt av ökad flygtrafik. En fjärde bana kräver en annan placering för att Väsby kommuns invånare inte ska påverkas negativt av fler inflygningar.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

dackskifte_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
connys