helsida_bostad
Flyget över VäsbyFoto: Pressbild/Upplands-Väsby kommun

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_artikel_host

Både kommunledning och opposition i Väsby är överens om att det nya riksintresset för Arlanda inte är bra för deras kommun:
– Vi är för en utveckling av flygplatsen, det är bra för vår region. Men de slutsatser som Trafikverket gör kommer att lägga en våt filt över Väsbys möjligheter att utvecklas långsiktigt. Vi kommer att fortsätta värna ett Väsby utan flygbuller, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Enligt ett pressmeddelande från Upplands-Väsby kommun så har Trafikverket inte tagit hänsyn till deras argument som handlade om miljö- och hälsokonsekvenser av den tänkta utbyggnaden av Arlanda. Den tänkta utbyggnaden får också negativ inverkan vad gäller flygtrafik över Väsby.
– Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

De östra delarna av Väsby som tidigare skonats från buller skulle drabbas oerhört kraftigt av ökad flygtrafik. En fjärde bana kräver en annan placering för att Väsby kommuns invånare inte ska påverkas negativt av fler inflygningar.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

defacto_helsida
toppbanner
connys_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider