eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Varslen närmar sig 40 000

Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel_host

Arbetsförmedlingen konstaterar att antalet varslade personer börjar planas ut, just nu sker det störst ökning av varsel inom transport. Totalt i länet har det under coronakrisen till och med 24:e maj varslats 38 642 personer. Sigtuna kommun har varit hårt drabbad av coronakrisen då hela flygsektorn ligger nere samt besöksnäringen som är två stora arbetsgivare.
– Vi hade en topp av varslade personer under tre veckor kring månadsskiftet mars-april på mellan 12 000 och 18 000 per vecka. Sedan dess har varslen planat ut även om de är fortsatt höga, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out