eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Varningen: Se upp med rea-bluffen

Ska du ut och handla i mellandagsrean, se upp med "reabluffarna".

centrum_artikel_host

Det lönar sig inte att spendera sina pengar på mellandagsrea eller Black friday, det säger Carl Vilt Von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, i ett uttalande. Hans råd är att sätta prisbevakning på de produkter man är intresserade av.

Prisjakts kartläggning visar att tv-apparater gick ner med i snitt 11,8 procent, jackor med 5 procent, hörlurar med 4,7 procent, mobiler med 4,75 procent och datorer med endast 3 procent.
– Var 8:e produkt går upp i pris under mellandagsrean, och enbart var femtonde produkt har en riktig rea, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt.

Prisjakts VD menar att handeln idag ser annorlunda ut och är mer kampanjdriven, på sätt och vis är det alltid rea:
– En anledning till de blygsamma prissänkningarna under mellandagsrean beror bland annat på att butikerna inte har möjlighet att matcha svenskarnas förväntningar, det är helt enkelt svårt om än omöjligt för butikerna ha stora rabatter året om utan att gå med förlust, säger Carl Vult Von Steyern

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
pantamera_out