vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Varningen: Se upp med rea-bluffen

Ska du ut och handla i mellandagsrean, se upp med "reabluffarna".

centrum_artikel_host

Det lönar sig inte att spendera sina pengar på mellandagsrea eller Black friday, det säger Carl Vilt Von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, i ett uttalande. Hans råd är att sätta prisbevakning på de produkter man är intresserade av.

Prisjakts kartläggning visar att tv-apparater gick ner med i snitt 11,8 procent, jackor med 5 procent, hörlurar med 4,7 procent, mobiler med 4,75 procent och datorer med endast 3 procent.
– Var 8:e produkt går upp i pris under mellandagsrean, och enbart var femtonde produkt har en riktig rea, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt.

Prisjakts VD menar att handeln idag ser annorlunda ut och är mer kampanjdriven, på sätt och vis är det alltid rea:
– En anledning till de blygsamma prissänkningarna under mellandagsrean beror bland annat på att butikerna inte har möjlighet att matcha svenskarnas förväntningar, det är helt enkelt svårt om än omöjligt för butikerna ha stora rabatter året om utan att gå med förlust, säger Carl Vult Von Steyern

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

defacto_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

wenngarn_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

vinter_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
connys
nrh
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ica_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
oppethus_out