nationaldagen_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Varning för tjuven i julhandeln

Nu när julhandeln drar igång varnar polisen för att det finns risk för stölder från bilar.

centrum_artikel_host

Julhandeln är i full gång, återigen finns risk att tjuvar med hjälp av störsändare ser till att din bil inte går i lås. På så sätt kan tjuvar tömma bilen på värdefullt innehåll. Polisen uppmanar till att man inte ska lämna värdesaker i bilen och definitivt inte synligt. Se även till att känna så att bilen verkligen är låst, lås inte enbart genom att gå ifrån bilen och trycka via fjärrlåset. Tillvägagångssättet förekommer kring shoppinggallerior, centrum, marknader. Förra året rapporterades minst ett fall från Sigtuna Julmarknad.

seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna