centrum_panorama_hostshopping

Varning för åldringsbrott i juletider

Polisen varnar för åldringsbrott i juletider och flera fall har inträffat in i länet.

centrum_artikel_host

Polisen uppmanar äldre att inte släppa in obekanta och att kolla en extra gång vem det är som hör av sig, rapporterar SVT Stockholm. Detta sedan flera åldringsbrott inträffat i helgen i länet.
– De som lurar äldre är otroligt uppfinningsrika, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen, till SVT.

Ett tillvägagångssätt i Stockholm var att det ringde på dörren och två personer ville kontrollera lampor, därefter hade värdesaker försvunnit från bostaden. Gärningsmännen kan också uppge att de vill byta brandlarm eller sälja dammsugare.

Brandlarm har tidigare varit på tapeten i bestånd hos SigtunaHem, något som märsta.nu skrivit om. Äldre bör vara uppmärksamma och det är även viktigt att man pratar med äldre anhöriga och informerar dem om problematiken.
– Den här typen av brott, som begås mot människor i en speciellt utsatt situation är vi väldigt uppmärksamma på, och vi har gripit ett antal åldringsrånare, uppger Carina Skagerlind vid Polisen till SVT Stockholm.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out