moderat_fokus_pan
En elev på Norrbackaskolan landade på nacken efter att ha lekt SaltålekenFoto: Google Streetview

Varnar för farlig lek på skolgård

Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

centrum_artikel_host

En ny lek kallad ”Saltoleken” har kommit till skolgårdar. Sigtuna Märsta Gymnastikklub har med anledning av det gått ut och varnat för leken då den innebär stora risker för barnen. Leken går ut på att man ska hålla varandras armar och sedan snurra runt sin kompis i en sk salto eller framåtvolt. När kompisen inte mäktat hålla i kompisen eller att denne inte klarat att dra sig runt så har det resulterat i skador.

En flicka ska enligt SMGK ha fått åka ambulans till sjukhuset efter att ha landat på nacke och svimmat av. SMGK kommer att hantera leken i samband med sina träningstillfällen men man uppmanar även föräldrar att prata med barnen om att leken är farlig. Ledare som passar i samband med volter genomgår både praktisk och teoretisk utbildning för att klara av det.

moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

connys_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

skanela_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
moderat_bli_medlem
joes_outsider
skanela_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider