nationaldagen_pan
En sotare på väg för att sota.Foto: Pressbild/SSR

Varnar för falska sotare igen

Återigen härjar det "falska sotare" i kommunen: - Våra besök aviseras alltid via post innan, skriver företaget Attunda Sot och Vent på sin facebookssida.

centrum_artikel_host

Problemet med så kallade falska sotare är inte över. Sotning är myndighetsutövning och i Attunda-distriktet där Sigtuna ingår så är det Attunda Sot och Vent som får sota, inget annat företag får utföra den tjänsten. Man för sota själv om man gått sotningsutbildning.

Kommunen och Attunda Sot och Vent har den senaste tiden kontaktats av oroliga kunder som uppger att det är någon som ringer som säljer rengöringar av ventilation och sotning, det har också hänt att de ringt på dörren och presenterat sig som ”Sotaren”. Attunda Sot och Vent anser att är direkt olämpligt och oseriöst med sådan försäljning och uppmanar kunderna till försiktighet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
connys_helsida
centrum_host_helsida

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Nyheter Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider