defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Värmeböljorna blir längre

Idag varar en genomsnittlig värmebölja i Sigtuna kommun fyra dagar, i framtiden kan det bli upp till 23 dagar.

centrum_artikel_host

Data som Newsworthy analyserat från SMHI visar att värmeböljorna i kommunen kan bli längre, idag varar en värmeperiod fyra dagar i snitt, framtidens klimat kan ge tio dagar istället men det om man vidtar kraftiga åtgärder, i annat fall upp till 23 dagar.
– Vi ser värmeböljor som en av de större riskerna kopplat till att klimatet förändras. De blir både fler och intensivare, säger Ida Knutsson, utredare vid enheten för miljöhälsa på Folkhälsomyndigheten.

Värmeböljorna i kommunen kan i framtiden vara mellan 10-23 dagar där dygnsmedeltemperaturen är över 20 grader. Under 90-00-talet varade en värmebölja bara några dagar. Sommaren 2018 gav över 20 grader 23 dagar i sträck och är den hittills varmaste sommarmånaden imman går tillbaka till 1950-talet.

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
pantamera_out