eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Värmebölja drar in – Varning för höga temperaturer

En värmebölja väntas drabba delar av östra Svealand, Dalarna och Gästrikland. Enligt meteorologer förväntas dagstemperaturerna ligga över 26 grader från och med tisdag och fortsätta på samma nivå i flera dagar framöver.

centrum_artikel_host

Den pågående värmeböljan kan medföra olika konsekvenser för invånarna i Sigtuna kommun. En ökad påfrestning på kroppen förväntas vara en av de mest framträdande effekterna, vilket kan leda till problem för framförallt riskgrupper. Äldre personer, personer med kroniska sjukdomar och spädbarn är särskilt sårbara i extrema väderförhållanden och bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika hälsoproblem.

Värmeböljan förväntas pågå från den 13 juni kl. 09.00 till kl. 18.00. De inre delarna av östra Svealand, södra Dalarna och södra Gästrikland kommer att vara särskilt drabbade. Invånarna uppmanas att vara medvetna om den extrema hettan och vidta åtgärder för att skydda sig själva och sina nära och kära.

För att hantera de höga temperaturerna på ett säkert sätt, rekommenderas det att hålla sig inomhus under de varmaste timmarna på dagen, söka skugga när man är utomhus och undvika ansträngande fysisk aktivitet. Det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att undvika uttorkning.

Invånarna i Sigtuna kommun uppmanas att hålla sig uppdaterade om värmeböljans utveckling genom att lyssna på lokala nyheter och följa rekommendationer från myndigheterna. Genom att vara medvetna om riskerna och vidta nödvändiga åtgärder kan invånarna hjälpa till att minimera de negativa konsekvenserna av den pågående värmeböljan.

Denna text genererades med en textrobot

spedition_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
connys