centrum_panorama_hostshopping
Bland annat kommer det vara Bygdens dag i ÖsterbyFoto: märsta.nu/Arkiv

Vårfester runt om i kommunen

25 maj kommer det att vara Vårfest på flera platser runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Den 25 maj är det dags att välkomna våren på bästa möjliga sätt runt om i Sigtuna kommun, med fyra fantastiska evenemang som kommer att locka besökare i alla åldrar. Från återupplivningen av det populära evenemanget Mellan Hägg & Syrén till Kulturskolans dag i Sigtuna stad, vårfesten i Märsta Centrum och Bygdens dag på Österby Gård – det finns något för alla att njuta av.

Besökarna kan förvänta sig en rad underhållande aktiviteter, inklusive torghandel med lokalt fokus, spännande uppträdanden från Kulturskolan, livemusik på olika platser och möjligheten att träffa och få autografer från artisterna Maria Sur och Arwin. För de som är intresserade av historia och kultur erbjuds guidade turer i både Sigtuna och Viby by, medan Österby Gård öppnar sina dörrar för en fascinerande visning.

För de som älskar fordon och mekanik kommer det att finnas veterantraktorer att beundra, medan de med en söt tand kan delta i en pajbakningstävling. Med andra ord, det kommer att vara en fullspäckad dag med aktiviteter och upplevelser som passar hela familjen.

Läs mer om vårfesten här

connys_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

brobygget_2024

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider