centrum_panorama_hostshopping
Bygdens dag i ÖsterbyFoto: Daniel Iskander

Vårfester runt om i kommunen

Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_artikel_host

Lördagen den 25 maj kommer Sigtuna kommun att stå värd för en rad spännande vårfestligheter. Tre stora evenemang planeras runt om i kommunen: Mellan Hägg & Syrén i Sigtuna stad, Kulturskolans dag, och Bygdens dag på Österby Gård. Dessa evenemang erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser för hela familjen.

Mellan Hägg & Syrén
En tradition från 1980-talet återupplivas med evenemanget Mellan Hägg & Syrén i Sigtuna stad. Dagen är fylld med kulturella aktiviteter och vårteman. Besökare kan njuta av torghandel med lokal anknytning, livemusik, guidade turer i Sigtuna och Viby by, och en spännande pajbakar-tävling.

Kulturskolans Dag
Kulturskolans dag kommer att hållas på flera platser runt om i Sigtuna. Skolans talangfulla elever kommer att uppträda med pop- och soulensembler, piano, dragspel, stråkensembler, blåsorkestrar, sång och kör, fiolensemble, rockgrupper, dans och teater. Uppträdanden kommer att äga rum på stora scenen vid Hamnplan, Sigtuna museums trädgård, paviljongen nedanför Drakegården, och på Biokällan i Märsta.

Bygdens Dag på Österby Gård
På Österby Gård bjuds det på marknad med lokala hantverkare och producenter. Besökare kan också se gårdens djur, veterantraktorer och bilar, och njuta av aktiviteter för barn, inklusive ponnyridning. Fika med hembakat och grillade rätter finns till försäljning.

Inställd Vårfest i Märsta Centrum
Tyvärr har vårfesten som skulle äga rum i Märsta Centrum ställts in på grund av oförutsedda händelser. Ett nytt datum kommer att meddelas senare.

Här kan du läsa mer och ta del av programmet

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Kultur & Nöje Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Kultur & Nöje Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

centrum_host_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Kultur & Nöje Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Kultur & Nöje Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

Julmarknad i Herresta Lada

Kultur & Nöje Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Kultur & Nöje Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Kultur & Nöje Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Kultur & Nöje En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host