centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Vården redo för julen

Jul- och nyårshelgen innebär ingen minskad bemanning i länets sjukvård: - I år finns det fler alternativ för de som behöver söka akut vård, säger Johan Bratt, chefsläkare på Stockholms läns landsting.

centrum_artikel_host

I den kommande jul- och nyårshelgen kommer sjukvården att ha bemanning på nio närakuter, sex akutmottagningar och 960 platser för äldre i geriatriken samt jourläkarbilar dygnet runt.
– Man behöver inte själv hålla reda på vad som passar bäst utan det enklaste är att ringa 1177 Vårdguiden när som helst på dygnet och få råd av en erfaren sjuksköterska. För den som skadat sig och behöver få veta om något är brutet kan närakuten vara det bästa alternativet, säger Johan Bratt, chefläkare för Stockholms läns landsting.

1177 Vårdguiden har en viktig roll för att ge rätt vårdform eller egenvård. Trycket väntas bli högst kring trettondagshelgen på grund av många röda dagar i följd. Bemanningen i sjukvården kommer också att vara högre i trettonhelgen.
– Vi behöver ha extra fokus på de äldsta och sköraste nu under jul och nyår. Vården runt dem måste fungera för att de ska få ett bra omhändertagande även över helgerna, fortsätter Johan Bratt.

Jourläkarbilar har också en viktig funktion för att komma hem till äldre och andra behövande så att de slipper åka till en akutmottagning. Det som skiljer vården i år från förra årets julhelg är att det brottats med åtta närakuter så att det finns nu finns totalt nio, besöken till närakuter och husläkare ökar också samtidigt som besöken till akutmottagningar minskat med 12 procent under de elva första månaderna detta år.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider