defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Vardagsbrotten i kommunen minskar

De så kallade vardagsbrotten, som sker ute i det offentliga och som påverkar dig som kommuninvånare minskade en aning under 2021.

centrum_artikel_host

Siffror över vardagsbrott som kan vara narkotikabrott, våld i offentlig miljö, stölder minskade en aning i kommunen under 2021 jämfört med 2020. 2022 års siffror är ännu inte offentliga. SVT Stockholms siffror från Länsstyrelsen visar att Sigtuna ligger på 11:e plats i länet där grannkommuner som Väsby och Bro ligger högre upp i tabellen. Vilket innebär fler vardagsbrott där per invånare än i Sigtuna. Stockholm toppar listan följt av Nynäshamn, Danderyd och Väsby. Längst ner på listan finns Vaxholm och Ekerö.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Kraftig ökning av källar- och vindsinbrott

Nyheter Källar- och vindsinbrotten i kommunen har ökat kraftigt efter pandemin: - Inbrottstjuvarna har anpassat sig till våra nya vanor efter pandemin. Bostadsinbrotten fortsätter att minska, medan mer obevakade utrymmen ligger i riskzonen. Det blir allt viktigare att se över lås och bättra på säkerhetstänket kring förråd, säger Jenny Rudslätt, skadechef på If.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
humbacken_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider