sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Vardagsbrotten i kommunen minskar

De så kallade vardagsbrotten, som sker ute i det offentliga och som påverkar dig som kommuninvånare minskade en aning under 2021.

centrum_artikel_host

Siffror över vardagsbrott som kan vara narkotikabrott, våld i offentlig miljö, stölder minskade en aning i kommunen under 2021 jämfört med 2020. 2022 års siffror är ännu inte offentliga. SVT Stockholms siffror från Länsstyrelsen visar att Sigtuna ligger på 11:e plats i länet där grannkommuner som Väsby och Bro ligger högre upp i tabellen. Vilket innebär fler vardagsbrott där per invånare än i Sigtuna. Stockholm toppar listan följt av Nynäshamn, Danderyd och Väsby. Längst ner på listan finns Vaxholm och Ekerö.

centrum_host_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

spedition_helsida
sportlov
connys_helsida
foraldranatverk_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
connys
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider