eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Var villkorligt frigiven efter vansinnesfärd – Döms nu för grovt rattfylleri

Mannen som körde ihjäl två och dömdes till ett flerårigt fängelsestraff har nu dömts för rattfylleri.

centrum_artikel_host

För fyra år sedan körde mannen direkt från en rättegång gällande olovlig körning och rattfylleri till hemmet i Märsta. I Märsta fortsatte han dricka och körde genom centrala Märsta tills färden tog stopp på Stationsgatan där han krockade med en personbil varpå två äldre i 70-årsåldern avled till följd av skadorna.

Mannen dömdes fängelse i fyra år och sex månader. Han var dock ute i juni och körde då rattfull i Stockholm. Åtal väckte för grovt rattfylleri och nu har han dömts till nytt fängelsestraff, denna gång i två månader. Mannen var villkorligt frigiven och en tid av fyra månader förklaras förverkade.

Han förekommer i 16 avsnitt i belastningsregistret och skulle ha avtjänat straffet för vållande till annans död i slutet av november i år. Han medger det senaste brottet och domen blir nu två månader för grovt rattfylleri. Färden gick genom centrala Stockholm 28:e juni i år och han hade 0,59 milligram alkoholkoncentration i utandningsluften.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host