nationaldagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

En av tre chefer är kvinna

I Sigtuna kommun är det drygt var tredje kvinna som är chef, två av tre chefer är män enligt SCB.

centrum_artikel_host

SCB har kartlagt andelen chefer i kommunerna. I en klar majoritet är det fler män som arbetar i chefsposition än kvinnor. Störst andel manliga chefer har Markaryd och Gnösjö med strax över 70 procent. Sigtuna kommun hör till en av de kommunerna där andelen kvinnliga chefer är låg, 36 procent av cheferna var kvinnor och 64 procent av männen. Flest kvinnliga chefer är det i Sorsele och Bjurholm med 65 respektive 61 procent.
– I 94 kommuner är andelen män i chefsposition 61 procent eller högre. Vad gäller kvinnor finns det två kommuner där andelen är 61 procent eller högre, Bjurholm och Sorsele, som är två av landets tre minsta kommuner, kommenterar Linn Eriksson, utredare på SCB.

I jämförelse med grannkommunerna har Väsby fler kvinnliga chefer, Bro har något lägre andel, Vallentuna klart högre.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
connys