defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

En av tre chefer är kvinna

I Sigtuna kommun är det drygt var tredje kvinna som är chef, två av tre chefer är män enligt SCB.

centrum_artikel_host

SCB har kartlagt andelen chefer i kommunerna. I en klar majoritet är det fler män som arbetar i chefsposition än kvinnor. Störst andel manliga chefer har Markaryd och Gnösjö med strax över 70 procent. Sigtuna kommun hör till en av de kommunerna där andelen kvinnliga chefer är låg, 36 procent av cheferna var kvinnor och 64 procent av männen. Flest kvinnliga chefer är det i Sorsele och Bjurholm med 65 respektive 61 procent.
– I 94 kommuner är andelen män i chefsposition 61 procent eller högre. Vad gäller kvinnor finns det två kommuner där andelen är 61 procent eller högre, Bjurholm och Sorsele, som är två av landets tre minsta kommuner, kommenterar Linn Eriksson, utredare på SCB.

I jämförelse med grannkommunerna har Väsby fler kvinnliga chefer, Bro har något lägre andel, Vallentuna klart högre.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

connys_helsida
dack_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

defacto_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
joes_outsider
dack_outsider