vinter_pan
Foto: Riksbanken

Var tredje har fortfarande kontanter på sig

Var tredje stockholmare har fortfarande kontanter på sig, detta enligt en undersökning som Bankomat har gjort.

centrum_artikel_host

Bankomat har låtit göra en undersökning och frågat bland annat personer boende i Stockholms län om de bär med sig kontanter. Var tredje stockholmare uppger att de bär på kontanter. En siffra som legat ungefär på samma nivå de senaste fyra åren bortsett från ifjol då 40 procent bar på kontanter.
– Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina ökade människors medvetenhet av att ha kontanter på sig i beredskapssyfte. Några veckor efter invasionen hade betydligt fler svenskar sedlar i plånboken och att nästan lika många svenskar fortfarande har det visar att krismedvetenheten håller i sig, säger Johan Nilsson, kund- och marknadschef på Bankomat AB.

defacto_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
pantamera_out
storemore_out
slottsby_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
connys