Foto: Pressbild

Vår medverkan i regeringen ger oss en stark liberal Utbildningslinje

Vi tackar Socialdemokraterna för deras svar och välkomnar en fortsatt debatt om vår politik och regeringens arbete. Att föra en öppen och saklig dialog är avgörande, särskilt i dessa tider av ökad politisk polarisering.

centrum_artikel_host

I vår tidigare insändare betonade vi bland annat Liberalernas engagemang för viktiga frågor såsom satsningar på skola och utbildning, förebyggande insatser för ökad trygghet och att motverka gängrelaterat våld samt Sveriges klimatomställning.

I budgetförhandlingar har vi liberaler som sagt prioriterat skolan först. Förutom de reformer och satsningar vi redan nämnt om till exempel skolbibliotek och läsa, skriva, räknasatsning så kommer även tillskott för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor för lärare. Dessutom så kommer det även helt nya snabbspår för utbildningsplatser. Det här kommer leda till fler kan ta jobb som lokförare, kockar, VVS-montörer, undersköterskor och batteritekniker. Fler som kan ta hand om äldre, lagar mat till skolbarn och får tågen att komma i tid. Fler kommer få in lönen den 25:e varje månad, fler barn kommer se sina föräldrar gå till jobbet och färre kommer leva på bidrag.

När det kommer till det brottsförebyggande arbetet och satsningar på polisen har vi gett resurstillskott till rättsväsendet, från 69 till 90 miljarder mellan 2023-2026. Polisen får 3,7 miljarder 2024, och det finns fortsatta processer i regeringen där en del andra saker som polisen önskat fortsatt arbetas på, även om det inte finns i budgeten.

Gällande det brottsförebyggande arbetet gör regeringen en treårig satsning för att stärka kommuners arbete på området, t.ex. när det gäller socialtjänstens arbete där utanförskapet är stort. För idrottsrörelsen avser regeringen att fortsätta satsningen på idrottsverksamhet i utsatta områden, särskilt riktat mot barn och unga. Regeringen arbetar även med ett fritidskort för att främja en meningsfull fritid i gemenskap med andra. Tillsammans fördelas statligt stöd om ca 24 miljarder kronor årligen till civilsamhällets organisationer.

Vårt engagemang för en grönare, friare och mer socialliberal framtid för Sverige är orubbligt. Vi är stolta över de åtgärder vi har vidtagit för att stärka skolan, det förebyggande arbetet och klimatomställningen. Samtidigt inser vi att det alltid finns utrymme för förbättring och vi är öppna för fortsatta debatt om hur vi kan göra Sigtuna kommun och Sverige ännu bättre.

  • Pernilla Bergqvist (L), Gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun
ica_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Insändare Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

pantamera_avc_helsida

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Insändare Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

connys_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Insändare Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Insändare Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Insändare Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

centrum_host_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Insändare Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

slottsby_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Insändare Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Insändare Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Insändare Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Insändare Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Insändare Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider