valstadagen_pan
Foto: Pressbild

Var fjärde flyg försenat

Punktligheten på bland annat Arlanda var på sämsta nivån någonsin under 2022.

centrum_artikel_host

Det var rekord i försenade flyg under 2022 rapporterar Ekot. 77 procent gick i tid på Swedavias största flygplatser Arlanda, Bromma och Landvetter. Det är det sämsta snittet för flygplatserna sedan mätning av punktlighet startade. Punktligheten oroar även flygbolag då det är en del av upplevelsen att komma iväg i tid enligt TUI. Målet är att komma upp på 85 procents punktlighet:
– Generellt ligger bemanningen bättre på Arlanda än förra året, så generellt från vårt håll på Swedavia är vi bättre rustade i år än förra året, uppger Daniel Skoglund, gruppchef på avdelningen för taktisk planering på Swedavia, för Ekot.

Swedavia poängterar i mail till märsta.nu att 2022 var det sämsta punktlighetsåret sedan 2015. Arlanda ska ha varit en av de flygplatser som klarade sig bäst.
– Vi på Swedavia är självfallet inte nöjda och jobbar mot en förbättring. Den främsta förseningsorsaken är sent inkommande flyg till våra flygplatser.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
pantamera_avc_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
mp_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
wenngarn_outsider
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider