vinter_pan
Foto: Pressbild

Var fjärde flyg försenat

Punktligheten på bland annat Arlanda var på sämsta nivån någonsin under 2022.

centrum_artikel_host

Det var rekord i försenade flyg under 2022 rapporterar Ekot. 77 procent gick i tid på Swedavias största flygplatser Arlanda, Bromma och Landvetter. Det är det sämsta snittet för flygplatserna sedan mätning av punktlighet startade. Punktligheten oroar även flygbolag då det är en del av upplevelsen att komma iväg i tid enligt TUI. Målet är att komma upp på 85 procents punktlighet:
– Generellt ligger bemanningen bättre på Arlanda än förra året, så generellt från vårt håll på Swedavia är vi bättre rustade i år än förra året, uppger Daniel Skoglund, gruppchef på avdelningen för taktisk planering på Swedavia, för Ekot.

Swedavia poängterar i mail till märsta.nu att 2022 var det sämsta punktlighetsåret sedan 2015. Arlanda ska ha varit en av de flygplatser som klarade sig bäst.
– Vi på Swedavia är självfallet inte nöjda och jobbar mot en förbättring. Den främsta förseningsorsaken är sent inkommande flyg till våra flygplatser.

defacto_helsida
oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
storemore_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
storemore_out
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
oppethus_out
connys
slottsby_outsider
pantamera_out