eu_valet_panorama
Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.Foto: Pressbild

Var femte märstabo byter inte däck i tid

Var femte bilförare i kommunen byter inte sina däck i tid enligt en undersökning som ABS Wheels har gjort.

centrum_artikel_host

ABS Wheels har frågat drygt 2500 märstabor med bil om de byter sina däck i tid. Undersökningen visade att var femte inte gör det och bryter därmed mot lagen om det skulle råda vinterväglag och däcken inte är bytta.
– Säkerhet är A och O när det kommer till däckbyten, Inför sommarsäsongen gäller det också att byta ut däcken i tid för att gynna både miljö och bil, de flesta byter efter 31 mars, säger Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.

Lag på vinterdäck är det mellan 1 december-30 mars om det råder vinterväglag. Det finns ca 30-talet däckverkstäder i kommunen som byter däck. Det är även viktigt att besöka en certifierad verkstad enligt ABS Wheels.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out