vinter_pan
Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.Foto: Pressbild

Var femte märstabo byter inte däck i tid

Var femte bilförare i kommunen byter inte sina däck i tid enligt en undersökning som ABS Wheels har gjort.

centrum_artikel_host

ABS Wheels har frågat drygt 2500 märstabor med bil om de byter sina däck i tid. Undersökningen visade att var femte inte gör det och bryter därmed mot lagen om det skulle råda vinterväglag och däcken inte är bytta.
– Säkerhet är A och O när det kommer till däckbyten, Inför sommarsäsongen gäller det också att byta ut däcken i tid för att gynna både miljö och bil, de flesta byter efter 31 mars, säger Mattias Älgamo, operations manager på ABS Wheels.

Lag på vinterdäck är det mellan 1 december-30 mars om det råder vinterväglag. Det finns ca 30-talet däckverkstäder i kommunen som byter däck. Det är även viktigt att besöka en certifierad verkstad enligt ABS Wheels.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
oppethus_out
nrh
storemore_out