centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Var femte kommuninvånare lider av fetma

Var femte kommuninvånare lider av fetma enligt de senaste siffrorna från Folkhälsokollen.

centrum_artikel_host

Fetman, eller obesitas, som den medicinska benämningen lyder, är utbrett i kommunen. Sigtuna har i snitt var femte invånare med obesattas. Den värst drabbade åldersgruppen är mellan 45-64 år där nästan 30 procent har fetma. Bland 65 plus är det ”bara” 13 procent och mellan 16-44 år är det 17, 6 procent. Totalt sett är det bara i Upplands-Bro, Nynäshamn och Botkyrka som befolkningen som är värre drabbat än Sigtuna. Bro toppar listan på 22,9 procent. Länssnittet är 14,35 procent och lägst andel har Norrmalm med 5,6 procent. Noterbart är att andelen i Sigtuna ökat sedan 2018 då det totalt sett var 16 procent som led av obesitas.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host