moderat_fokus_pan
Foto: Genrebild

Var femte kommuninvånare lider av fetma

Var femte kommuninvånare lider av fetma enligt de senaste siffrorna från Folkhälsokollen.

centrum_artikel_host

Fetman, eller obesitas, som den medicinska benämningen lyder, är utbrett i kommunen. Sigtuna har i snitt var femte invånare med obesattas. Den värst drabbade åldersgruppen är mellan 45-64 år där nästan 30 procent har fetma. Bland 65 plus är det ”bara” 13 procent och mellan 16-44 år är det 17, 6 procent. Totalt sett är det bara i Upplands-Bro, Nynäshamn och Botkyrka som befolkningen som är värre drabbat än Sigtuna. Bro toppar listan på 22,9 procent. Länssnittet är 14,35 procent och lägst andel har Norrmalm med 5,6 procent. Noterbart är att andelen i Sigtuna ökat sedan 2018 då det totalt sett var 16 procent som led av obesitas.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider