moderat_pan_nov
Foto: Pressbild/Besikta

Var femte bil underkänns i besiktningen

Allt fler bilar i länet klarar sig utan anmärkning i samband med besiktning.

centrum_artikel_host

Transportstyrelsens siffror visar att drygt var femte bil underkänns i samband med en bilbesiktning, det är färre än året innan rapporterar P4 Stockholm. 2018 var det 590 000 bilar i länet som besiktades, främsta anledningen underkänt var problem med halvljus, följt av problem med positionsljus och bromsverkan på parkeringsbroms. Fler och fler klarar sig också utan anmärkning ute i hela riket:
– Vi har sett en minskning i Sverige sju år i rad, och det är positivt. Om man tittar på de vanligaste felen ser vi att det är en hel del anmärkningar på belysning. Näst vanligast på listan är halvljuset och det är något som är bekymmersamt. Under 2018 hade vi en kvarts miljon anmärkningar på halvljuset i Sverige, sett ur det perspektivet är det helt klart ett trafiksäkerhetsproblem, säger Mikael Andersson på Transportstyrelsen till P4 Stockholm.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
centrum_host_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
kyrka_outsider_advent
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
connys