eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

centrum_artikel_host

Låt mig ta två exempel. Kommunledningen i Sigtuna kommun valde för ett par år sen att kraftigt stärka arbetet mot bidragsbrott, vilket förhindrar att skattepengar går till personer som inte har rätt till dessa. Vi stryper gängkriminellas inkomster, förhindrar skuggsamhällets tillväxt och säkrar att hederliga kommuninvånares skattepengar går till de som verkligen behöver. Vänsterpartiet valde då att kritisera insatsen. I hela Sverige pratar vi om felaktiga utbetalningar på närmare 20 miljarder kronor varje år.

Det andra exemplet utspelade sig på kommunstyrelsen igår kväll. Regeringen har tillsatt en utredning som har till syfte att se över myndigheternas arbete med att säkerställa återvändande för dem som fått avslag på sin asylansökan. Detta då vi vet att skuggsamhällets grogrund bland annat är just de som fått avslag, men som sedan lever gömda i Sverige. Att frånvaron av informationsutbyte mellan myndigheterna möjliggör detta skuggsamhälle är allvarligt.

Den samlade vänsteroppositionen valde vid gårdagens kommunstyrelse, med anledning av denna utredning, att lägga fram ett initiativärende som gick ut på att tillskriva regeringen att utredningen bör förkastas redan innan den är genomförd. Man tar i från tårna i beskrivningarna, men kontentan av deras initiativ är tydligt: ett nej ska inte vara ett nej i svensk migrationspolitik.

Vänsteroppositionen har blivit våra stora samhällsproblems nyttiga idioter, istället för att vara en konstruktiv opposition med egna förslag för att motverka den utveckling vi ser.

  • Olov Holst (M)
    Ordförande, Kommunstyrelsen
  • Mattias Askerson (M)
    Ordförande, Moderaterna i Sigtuna
eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

connys_helsida

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

centrum_host_helsida

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

steningekompani_helsida

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

mp_helsida_eu

repliken: Så satsar kommunledningen på kulturen

Insändare Förutom att måla verkligheten i de dystraste av färger far Socialdemokraterna, som vanligt, med direkta osanningar. Påståendet att det ligger förslag att sälja ut delar av kulturskolan och på sikt avveckla den kommunala kulturskolan är taget ur luften och visar igen man inte kan lita på vad (S) säger.

pantamera_avc_helsida

Vad händer med kulturen i Sigtuna kommun

Insändare Nytt år och nytt styre i kommunen. Numera sitter Sverigedemokraterna i kommunledningen tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna, det ger skäl till oro för kulturen i kommunen. Vi kan tycka att vår kultur i Sverige är så självklar, fri och levande, men faktum är att när man minst anar kan detta tas ifrån oss.

nyårskrönikan

Nu ser vi fram emot ett ljusare 2024!

Insändare Året som nu passerat har varit ett år som jag ser tillbaka på med blandade känslor. Sveriges (och världens) ekonomi har befunnit sig i en djup svacka och inflationen har påverkat oss alla, såväl kommuner som privatpersoner. Kriget i Ukraina pågår fortfarande och i oktober skakades världen om av Hamas attack mot Israel. Världen 2023 har känts mörk och ljusglimtarna färre än tidigare år.

Jaget framför laget i den nya kommunledningen

Insändare Moderaterna i Sigtuna kommun sparkade ut Centern och Liberalerna och har nu formellt valt in Sverigedemokraterna (SD) i kommunledningen. Nu styr M, SD, KD och SfS kommunen tillsammans och utdelningen för SD är hela tre vice ordförandeposter i de tre viktigaste nämnderna.

Liberalerna: Bygg skidtunnel i Arlandastad

Insändare Med vårt intresse att planera för aktiviteter som gynnar idrott, hälsa och social samvaro för våra invånare, redan i kommunens fysiska samhällsplanering, fick vi redan för några år sedan en idé att undersöka möjligheten att bygga en skidtunnel i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host