sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Vansinnesfärd på E4:an

Polis fick under natten till fredagen larm om att en bil körde fort och utan lyktor på E4:an mellan Sollentuna - Knivsta förbi Rosersberg och Märsta.

centrum_artikel_host

Under en vansinnesfärd på E4:an mellan Sollentuna och Knivsta larmades polisen om en bilförare som körde med släckta lyktor och vinglade över filerna på vägen. En patrull kom ikapp bilen och signalerade föraren att stanna, men denne fortsatte köra och blinkade åt sidan. Först när färden nådde Knivsta avslutades den, då föraren körde av vägen i en rondell.

I bilen fanns en kvinna i 30-årsåldern och ett ettårigt barn som klarade sig utan skador. De blev skjutsade från platsen av polisen. Föraren av bilen är en man i 60-årsåldern. Trots att han blåste negativt i sållningsinstrumentet misstänks han ha kört drograttfull och togs med för kroppsbesiktning. Polisen agerade för att stoppa den farliga färden och säkerställa att passagerarna inte kom till skada.

skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider