eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Vansinnesfärd förbi Märsta och Rosersberg

Under natten på E4:an, förbi Märsta och Rosersberg, utspelade sig en vansinnesfärd som fick polisen att agera.

centrum_artikel_host

Hela händelsen började när en person bakom en bil som körde vårdslöst på E4:an norr om Uppsala larmade polisen. Vid Uppsala märkte en polispatrull bilens farliga beteende och beslutade sig för att stoppa den rapporterar Expressen.

Men istället för att stanna satte föraren gasen i botten och inledde en dramatisk förföljningsjakt, där flera polisbilar snabbt anslöt sig till jakten. Under jakten fortsatte den misstänkta föraren att köra vårdslöst och ojämnt, växlande mellan farligt låga och oroväckande höga hastigheter, ibland upp till 200 kilometer i timmen.

Polisens uppgift blev inte enklare när föraren försökte preja tillbaka polisbilarna för att undvika att bli stoppad. Trots flera försök att få stopp på bilen fortsatte jakten i över fem mil, ända till Sollentuna, där den flyende föraren äntligen kunde gripas av polisen.

Exakt hur polisen lyckades få stopp på den farliga föraren är ännu oklart, men för säkerhets skull skjutsades föraren till sjukhus för provtagning och kontroll. Två poliser som var inblandade i jakten fick också vård på sjukhus, men ingen uppges ha skadats allvarligt. Även om några av polisbilarna fick skador i jakten var de fortfarande körbara.

Den misstänkte föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för flera allvarliga brott, inklusive drograttfylleri, sabotage av blåljus och grov vårdslöshet i trafik. Trots detta är han ännu inte formellt gripen meddelar RLC-befäl Susanne Sjögren.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
connys
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna