sap_feb_pan
En blottare greps i våras vid Märsta station.Foto: MMS-Bild

Vanligt med sexofredanden i kollektivtrafiken

Ofredanden i kollektivtrafiken är vanligare än vad man tror trots att en man nyligen dömdes för brott på pendeltåg och vid Märsta station.

centrum_artikel_host

Nyligen dömdes en man för ofredanden på pendeltåg och vid Märsta station. Men trots det är det vanligare än vad man tror med ofredanden. Till och med maj i år har minst 71 anmälningar om ofredanden i Stockholms kollektivtrafik kommit in uppger Mitt i. Det kan dock röra sig om klart många fler, av drygt 1000 anmälningar är det bara 400 som man kan utläsa plats för ofredande och i flera av fallen är det oklart om det skett i kollektivtrafiken enligt tidningen. Många ska också låta bli att anmäla även om anmälningsfrekvensen gått upp.

SL gjorde en mätning av trafikanters upplevelse 2017 när de reste själva på kvällar och nätter, den visade att kvinnor känner sig klart otryggare än män i kollektivtrafiken, särskilt otrygga var de i tunnelbanan och på pendeltåg. Bara hälften uppgav att de kände sig trygga på pendeln. Känner man sig otrygg kan man alltid ringa SL:s trygghetsnummer på 020 120 25 25

foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida
sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

connys_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
spedition_outsider