centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

ValstaKonst flyttar till Mötesplatsen

ValstaKonst som funnits i gamla simhallen flyttas till Mötesplatsen i Valsta under hösten.

centrum_artikel_host

14:e augusti stänger ValstaKonst i Valsta simhall. Ny plats för ValstaKonst blir Mötesplatsen inne i Valsta Centrum. En anledning till flytten är att möta kraven för tillgänglighetsanpassning. Anpassningar i Valsta simhall blir för kostsamma.
– ValstaKonst är en uppskattad verksamhet och vi vill fortsätta ha öppet för våra besökare trots att lokalerna i simhallen inte längre kan användas. Det känns positivt att vi har hittat en alternativ plats för verksamheten. Redan när vi stängde Valsta simhall 2014 var det i väntan på ett beslut om att riva eller göra om simhallens lokaler. Förutsättningarna var från början att detta var en tillfällig lösning, säger Lars Palmér, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

connys_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

pantamera_avc_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
klara_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider