valstadagen_pan

Valsta med på Polisens lista över riskområden

Sveriges Radio Ekot avslöjar de nya utsatta områdena i Sverige, bland dessa finns Valsta.

centrum_artikel_host

Polisen förändrar de utsatta områdena som finns i landet, man har klassat områden som särskilt utsatta sedan 2015 eftersom kriminella anses ha inverkan på lokalsamhället. Det handlar om cirka 60 områden i tre kategorierna; utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.

Ekot rapporterar attiskan är viktig i polisens resursfördelning när det gäller arbetet med organiserad brottslighet. Den syftar även till att öka medvetenheten om var i landet det finns problemområden.

Listan uppdateras vartannat år och tre nya områden har kommit in, samtliga ligger i Stockholms län. Valsta bedöms som ett nytt riskområde, Visättra i Flemmingsberg och Fisksätra i Nacka bedöms vara utsatta områden.
– Vi ser inga större svängningar mellan åren, när vi gör de här bedömningarna. Men överlag så ser vi positiva tendenser, att det går åt positivt håll. Det finns områden som har en negativ utveckling, men överlag ser vi positiva tendenser, säger Linda H Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

Definitionen av riskområde är att ett område uppfyller samtliga kriterier för ett utsatt område men inte når upp till kriterier gällande ett särskilt utsatt område. Det är ett alarmerande läge i området och det finns en stor risk för att det blir ett utsatt område om man inte vidtar åtgärder.

Artikeln uppdateras….

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

valstadagen
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
connys
wenngarn_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
nrh
mp_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider