Foto: Insändarbild

Vallentuna besegrade Wings i Pinbackshallen

Wings mötte Vallentuna i en intensiv match i Hockeyettan Östra där Vallentuna visade upp en imponerande prestation, säkrande en övertygande 4-0-seger.

centrum_artikel_host

Matchen började med högt tempo från Vallentuna, och redan efter 30 sekunder testade de Wings-målet med ett skott i stolpen. Vallentuna fortsatte att sätta press på Wings genom att effektivt stänga mittzonen. Efter 7 minuter och 55 sekunder tog Vallentuna ledningen genom att göra mål. Trots att Vallentuna sedan drog på sig en utvisning efter 15 minuter och 16 sekunder, lyckades de behålla kontrollen och höll Wings på avstånd. Wings hade sina chanser i powerplay, men en miss i uppspelet gav Vallentuna möjligheten till ett farligt 2 mot 1-läge. Vallentuna avslutade första perioden i stark position, öppnande betydligt bättre än Wings.

Andra perioden började i liknande stil, och efter 1 minut och 59 sekunder fick Wings en utvisning när Oscar Pentler skickades ut i två minuter. Vallentuna utnyttjade fördelen och ökade sin ledning till 2-0 efter 3 minuter och 52 sekunder, bara fem sekunder efter att utvisningen hade löpt ut. Wings kämpade för att återhämta sig och skapade några långa anfall, inklusive en nära situation där pucken dansade på mållinjen vid 10 minuter och 24 sekunder. Vallentuna lyckades dock göra 3-0 efter 13 minuter och 51 sekunder. Wings hade en betydligt bättre andra period men misslyckades med att omvandla chanserna till mål.

Tredje perioden var mer böljande med spel fram och tillbaka, men inga riktiga målchanser. Med 4 minuter och 30 sekunder kvar av matchen drog Vallentuna på sig en utvisning när Oscar Pentler försökte driva pucken framåt. Wings tog chansen att spela 6 mot 4 när de tog ut målvakten med 3 minuter och 40 sekunder kvar. Trots flera chanser lyckades Wings inte överlista Vallentunas målvakt. Med 2 minuter och 13 sekunder kvar av matchen utnyttjade Vallentuna Wings slarv och kontrade med ett friläge, vilket resulterade i 4-0. Trots att Wings vann skotten med 43-31 nollades de i målprotokollet och hade en tuff kväll på isen.

Vallentuna visade upp en stabil defensiv och effektivt utnyttjade sina målchanser, medan Wings hade svårt att omvandla sitt skottövertag till mål. En utmanande match för Wings som nu blickar framåt mot kommande utmaningar i Hockeyettan Östra.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

ica_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

storemore_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

defacto_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

slottsby_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
ica_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host