centrum_panorama_hostshopping

Vallentuna besegrade Wings i Pinbackshallen

Wings mötte Vallentuna i en intensiv match i Hockeyettan Östra där Vallentuna visade upp en imponerande prestation, säkrande en övertygande 4-0-seger.

centrum_artikel_host

Matchen började med högt tempo från Vallentuna, och redan efter 30 sekunder testade de Wings-målet med ett skott i stolpen. Vallentuna fortsatte att sätta press på Wings genom att effektivt stänga mittzonen. Efter 7 minuter och 55 sekunder tog Vallentuna ledningen genom att göra mål. Trots att Vallentuna sedan drog på sig en utvisning efter 15 minuter och 16 sekunder, lyckades de behålla kontrollen och höll Wings på avstånd. Wings hade sina chanser i powerplay, men en miss i uppspelet gav Vallentuna möjligheten till ett farligt 2 mot 1-läge. Vallentuna avslutade första perioden i stark position, öppnande betydligt bättre än Wings.

Andra perioden började i liknande stil, och efter 1 minut och 59 sekunder fick Wings en utvisning när Oscar Pentler skickades ut i två minuter. Vallentuna utnyttjade fördelen och ökade sin ledning till 2-0 efter 3 minuter och 52 sekunder, bara fem sekunder efter att utvisningen hade löpt ut. Wings kämpade för att återhämta sig och skapade några långa anfall, inklusive en nära situation där pucken dansade på mållinjen vid 10 minuter och 24 sekunder. Vallentuna lyckades dock göra 3-0 efter 13 minuter och 51 sekunder. Wings hade en betydligt bättre andra period men misslyckades med att omvandla chanserna till mål.

Tredje perioden var mer böljande med spel fram och tillbaka, men inga riktiga målchanser. Med 4 minuter och 30 sekunder kvar av matchen drog Vallentuna på sig en utvisning när Oscar Pentler försökte driva pucken framåt. Wings tog chansen att spela 6 mot 4 när de tog ut målvakten med 3 minuter och 40 sekunder kvar. Trots flera chanser lyckades Wings inte överlista Vallentunas målvakt. Med 2 minuter och 13 sekunder kvar av matchen utnyttjade Vallentuna Wings slarv och kontrade med ett friläge, vilket resulterade i 4-0. Trots att Wings vann skotten med 43-31 nollades de i målprotokollet och hade en tuff kväll på isen.

Vallentuna visade upp en stabil defensiv och effektivt utnyttjade sina målchanser, medan Wings hade svårt att omvandla sitt skottövertag till mål. En utmanande match för Wings som nu blickar framåt mot kommande utmaningar i Hockeyettan Östra.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

centrum_host_helsida

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

brobygget_2024

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.