moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

Välkomnar EU till kommunen

Sigtuna kommun är värd för över hundra EU-möten 2023 och just nu pågår ett intensivt arbete mellan olika aktörer för att mötena ska bli så bra som möjligt.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade i helgen om att över tio EU-möten på ministernivå kommer att hållas på Scandinavian XPO i Arlandastad det första halvåret 2023. Närheten till Arlanda samt moderna möteslokaler var anledningen till att lägga mötena i XPO.
– Ordförandeskapet innebär att strålkastarljuset sätts på Sverige. Det är en möjlighet att visa upp vad Sverige har att erbjuda och öka förståelsen hos EU:s medlemsstater för frågor som är viktiga för oss, säger EU-minister Jessika Roswall i ett uttalande.

Totalt är det 17 000 delegater som kommer till Sverige, en betydande andel landar på Arlanda även om mötet inte hålls i XPO. Det finns en hel del möten på andra håll i landet men på det stora hela kommer de flesta att hållas i Arlandastad. Av de cirka 150 mötena så kommer omkring 35 möten hålls på andra håll i landet.
– Att merparten av de möten som kommer hållas under Sveriges ordförandeskap i EU förläggs på Scandinavian XPO är mycket positivt för Sigtuna som värdkommun för Arlanda och visar på platsens betydelse inte bara regionalt och nationellt, utan även internationellt, kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Uppdaterad kl. 18.12

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

oppethus_helsida_2023

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
nrh
humbacken_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider