valstadagen_pan
Foto: Pressbild

Välkomnar EU till kommunen

Sigtuna kommun är värd för över hundra EU-möten 2023 och just nu pågår ett intensivt arbete mellan olika aktörer för att mötena ska bli så bra som möjligt.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade i helgen om att över tio EU-möten på ministernivå kommer att hållas på Scandinavian XPO i Arlandastad det första halvåret 2023. Närheten till Arlanda samt moderna möteslokaler var anledningen till att lägga mötena i XPO.
– Ordförandeskapet innebär att strålkastarljuset sätts på Sverige. Det är en möjlighet att visa upp vad Sverige har att erbjuda och öka förståelsen hos EU:s medlemsstater för frågor som är viktiga för oss, säger EU-minister Jessika Roswall i ett uttalande.

Totalt är det 17 000 delegater som kommer till Sverige, en betydande andel landar på Arlanda även om mötet inte hålls i XPO. Det finns en hel del möten på andra håll i landet men på det stora hela kommer de flesta att hållas i Arlandastad. Av de cirka 150 mötena så kommer omkring 35 möten hålls på andra håll i landet.
– Att merparten av de möten som kommer hållas under Sveriges ordförandeskap i EU förläggs på Scandinavian XPO är mycket positivt för Sigtuna som värdkommun för Arlanda och visar på platsens betydelse inte bara regionalt och nationellt, utan även internationellt, kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Uppdaterad kl. 18.12

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

pantamera_avc_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

joes-helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
valstadagen_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
nrh
mp_outsider
joes_outsider
pantamera_out
swedol_outsider