vinter_pan
Foto: Pressbild

Välkomnar EU till kommunen

Sigtuna kommun är värd för över hundra EU-möten 2023 och just nu pågår ett intensivt arbete mellan olika aktörer för att mötena ska bli så bra som möjligt.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade i helgen om att över tio EU-möten på ministernivå kommer att hållas på Scandinavian XPO i Arlandastad det första halvåret 2023. Närheten till Arlanda samt moderna möteslokaler var anledningen till att lägga mötena i XPO.
– Ordförandeskapet innebär att strålkastarljuset sätts på Sverige. Det är en möjlighet att visa upp vad Sverige har att erbjuda och öka förståelsen hos EU:s medlemsstater för frågor som är viktiga för oss, säger EU-minister Jessika Roswall i ett uttalande.

Totalt är det 17 000 delegater som kommer till Sverige, en betydande andel landar på Arlanda även om mötet inte hålls i XPO. Det finns en hel del möten på andra håll i landet men på det stora hela kommer de flesta att hållas i Arlandastad. Av de cirka 150 mötena så kommer omkring 35 möten hålls på andra håll i landet.
– Att merparten av de möten som kommer hållas under Sveriges ordförandeskap i EU förläggs på Scandinavian XPO är mycket positivt för Sigtuna som värdkommun för Arlanda och visar på platsens betydelse inte bara regionalt och nationellt, utan även internationellt, kommenterar Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Uppdaterad kl. 18.12

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
vinter_outsider
ica_outsider
storemore_out
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out