moderat_pan_nov
Den som är våldsam i en skola kan hamna i en akutskola under 2023Foto: Daniel Iskandar
Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist (L) tillika ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.Foto: Pressbild

Våldsamma elever kan hamna på akutskola

Liberalerna ligger bakom initiativet att införa akutskola för våldsamma elever i i Sigtuna kommun: - 2023 kommer vi bland annat att införa en akutskola för ökad trygghet och studiero samt tillföra ökade resurser till tryckta läromedel av hög kvalitet

centrum_artikel_host

Barn- och ungdomsnämnden får 28 miljoner kronor i tillskott i år. Pengar som ska användas till bland annat en akutskola som ska bidra till trygghet och studiero. Akutskolan ska enligt ett pressmeddelande från Liberalerna ta emot elever som är våldsamma och utåtagerande. Sedan tidigare är sociala team infört på alla skolor i kommunen, vilket kommer att finnas även fortsättningsvis. Den som placeras på akutskola blir det under en begränsad tid.

Läromedel och skolbibliotek
Ytterligare en satsning är tryckta läromedel samt skolbibliotek av hög kvalitet.
– Det är också viktigt att poängtera att redan igångsatta satsningar från tidigare år fortsätter med full kraft. Det gäller bland annat arbetet för fler behöriga lärare, insatser för barn i behov av särskilt stöd, insatser i planen för ökad likvärdighet och utbyggnad av förskolebibliotek. Nämnden ska även fortsätta utveckla det förebyggande arbetet inom barn- och elevhälsan, bland annat för att främja psykisk hälsa hos barn och unga, fortsätter Pernilla Bergqvist (L)

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

humbacken_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
connys