helsida_bostad
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Valborg firades i Husby

Valborgsfirandet pågick i Husby under lördagen med vårtal och brasa.

centrum_artikel_host

Äntligen var Valborgsfirandet tillbaka i Husby. Husby-Ärlinghundra hembygdsförening stod för firandet med brasa och sedvanligt vårtal. Några hundra hade kommit för att lyssna på talet och se brasan tändas. Vårtalet hölls av Mats Olsson från Naturskyddsföreningen. Hembygdsföreningen bjöd även på buljongsoppa som var ett uppskattat inslag.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
pantamera_out
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
connys