vinter_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_artikel_host

Arlanda skriker efter personal och i måndags höll en jobbmässa där Arlandas företag och aktörer kunde träffa potentiella arbetstagare. 30 företag och andra aktörer fanns med och omkring 4000 besökare kom till Clarions stora eventhall.
– Det känns positivt inför framtiden och den utveckling Arlanda står inför de närmaste åren med bland annat en ny säkerhetskontroll och en helt ny marknadsplats i Terminal 5. Alla som arbetar på flygplatsen är lika viktiga för att få helheten att fungera och för att ge våra resenärer en positiv upplevelse, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Det söks folk inom operativ drift som säkerhetskontroll, bagagehantering, restaurangpersonal, service och lokalvård, butikspersonal och mycket annat. Idag är Arlanda en av landets största arbetsplatser med omkring 15 000 anställda. Arlanda skapar indirekt ytterligare 1000 anställda per miljon resenärer inom kringtjänster och service.

På gång är ett ny säkerhetskontroll där Avarn är inne i en intensiv rekryteringsperiod med närmare 450 nyanställda.
– Vi ser ljust på framtiden och är aktiva i vårt rekryteringsarbete. Det är också ett annat läge idag än precis efter pandemin, det gäller både arbetsmarknaden och myndigheternas ledtider för de nödvändiga bakgrundskontrollerna, säger Lena Johansson, Regionchef Öst på Avarn Security.

connys_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida
wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ica_outsider
connys