centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Swedavia

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_artikel_host

Arlanda skriker efter personal och i måndags höll en jobbmässa där Arlandas företag och aktörer kunde träffa potentiella arbetstagare. 30 företag och andra aktörer fanns med och omkring 4000 besökare kom till Clarions stora eventhall.
– Det känns positivt inför framtiden och den utveckling Arlanda står inför de närmaste åren med bland annat en ny säkerhetskontroll och en helt ny marknadsplats i Terminal 5. Alla som arbetar på flygplatsen är lika viktiga för att få helheten att fungera och för att ge våra resenärer en positiv upplevelse, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Det söks folk inom operativ drift som säkerhetskontroll, bagagehantering, restaurangpersonal, service och lokalvård, butikspersonal och mycket annat. Idag är Arlanda en av landets största arbetsplatser med omkring 15 000 anställda. Arlanda skapar indirekt ytterligare 1000 anställda per miljon resenärer inom kringtjänster och service.

På gång är ett ny säkerhetskontroll där Avarn är inne i en intensiv rekryteringsperiod med närmare 450 nyanställda.
– Vi ser ljust på framtiden och är aktiva i vårt rekryteringsarbete. Det är också ett annat läge idag än precis efter pandemin, det gäller både arbetsmarknaden och myndigheternas ledtider för de nödvändiga bakgrundskontrollerna, säger Lena Johansson, Regionchef Öst på Avarn Security.

pantamera_avc_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

ica_helsida
centrum_host_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

connys_helsida
defacto_helsida
dack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys
dack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh