eu_valet_panorama
Foto: Genrebild

Vädervarningen förlängs

Vädervarningen som SMHI utfärdat gäller fram till 17.00 på tisdagen.

centrum_artikel_host

I måndags utfärdades en Orange varning med anledning av snöovädret och cirka 20 cm nysnö lokalt. Snöfallet drog in över kommunen och fortsätter under tisdagen även om intensiteten avtagit. Men SMHI förlänger sin varning till klockan 17 på tisdagen.
– Under tisdagen minskar områdets utbredning, men kraftiga stråk med snöbyar kan fortsatt förekomma. Vart dessa stråk hamnar är svårbedömt, men troligast in över Upplandskusten och nordligaste Stockholms län. Total nysnömängd fram till tisdag eftermiddag 5-15 cm, i norra delen lokalt upp mot 20-25 cm snö. Under tisdag eftermiddag avtar snöbyarna, med början i söder, skriver SMHI på sin hemsida

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider