sap_feb_pan
Foto: Arkivbild

Vädervarning för tisdag: Upp till en decimeter snö att vänta

Norra delarna Stockholms län står inför kommande väderutmaningar när ett intensivt snöfall prognostiseras för tisdagen.

centrum_artikel_host

SMHI varnar för betydande snömängder från tisdag förmiddag till kväll, vilket kan resultera i påverkan på trafiken och transportvägar. Varningen inkluderar de norra och östra delarna av Sigtuna kommun, alltså Märsta, Odensala, Skepptuna och resterande arlandaområdet.

Den förväntade vädersituationen kan medföra flera störningar i trafiken. Halka, snömodd, nedsatt sikt och snörök förväntas påverka hastigheten på vägarna. Det finns risk för begränsad framkomlighet på vissa vägsträckor som inte hunnit åtgärdas med snöröjning samt på grund av eventuella trafikolyckor.

Påverkan för resenärer kan bli märkbar med risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken. Det kan även bli aktuellt med inställda avgångar. Perioden för denna väderpåverkan sträcker sig från klockan 07:00 till 15:00 den 28 november.

Enligt SMHI förväntas ett lågtryck från Baltikum föra med sig ett omfattande snöfallsområde som rör sig in österifrån under tisdagen. Förväntningarna är på kraftigare snöfall, beräknat till 5-10 cm, med lokala områden som kan få upp till 15 cm nysnö. Dessutom prognostiseras en tidvis stark nord- eller nordvästvind med friska till hårda vindbyar.

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host