moderat_fokus_pan
Foto: Region Örebro län

Vaccineringstakten avtar i kommunen

Vaccineringsgraden i kommunen som stadigt ökat under de senaste månaderna visar en marginell ökning under förra veckan.

centrum_artikel_host

Andelen färdigvaccinerade i kommunen är uppe i 56,7 procent för vecka 33, andelen som fått dos ett är 71,3 procent. Den kraftiga ökningen av vaccinerade sedan vaccinering erbjöds till allt fler åldersgrupper avtar nu och det råder ingen kraftig ökning. Region Stockholm har som mål att alla ska vaccinera sig över 16 år.

Sigtuna ligger nu under regionssnittet där 77,8 procent fått en dos och 61,8 fått två doser.

Bland åldersgrupperna i kommunen har nu hälften av alla 18-plussare fått en dos samt att 15 procent fått båda doserna.

I åldersgruppen 30-39 år har var tredje färdigvaccinerta, 40-49 har 8 av 10 tagit två doser. Vaccinationsgraden är generellt hög bland alla över 50 år där det är 80 procent och över som tagit två doser.

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
defacto_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Nyheter En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Nyheter En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider