eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Vaccineringstäckningen ökar inte

Det går trögt med fortsatt vaccinering av kommuninvånare och delen som fått vaccin är i princip oförändrad senaste två veckorna.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ligger kvar på ca 70 procent vaccinationstäckning med en dos efter vecka 34. Sex av tio har dock fått två doser. Antalet färdigvaccinerade uppgår till 22 169 personer.

Åldersgrupperna som inte vaccinerat sig i hög grad är 18-29 och 30-39 som ligger på 51 respektive 57 procent med en dos av vaccinet. Invånare över 40 år har minst 73 procent vaccineringsgrad och över 50 år har nästan 8 av 10 två doser. I hela länet är det 8 av 10 som tagit minst en dos bland den vuxna befolkningen. FHM har ännu inte släppt siffror på andel vaccinerade 16-17 åringar på kommunnivå.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out