sap_pan23
Foto: Region Örebro län

Vaccineringstäckningen ökar inte

Det går trögt med fortsatt vaccinering av kommuninvånare och delen som fått vaccin är i princip oförändrad senaste två veckorna.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ligger kvar på ca 70 procent vaccinationstäckning med en dos efter vecka 34. Sex av tio har dock fått två doser. Antalet färdigvaccinerade uppgår till 22 169 personer.

Åldersgrupperna som inte vaccinerat sig i hög grad är 18-29 och 30-39 som ligger på 51 respektive 57 procent med en dos av vaccinet. Invånare över 40 år har minst 73 procent vaccineringsgrad och över 50 år har nästan 8 av 10 två doser. I hela länet är det 8 av 10 som tagit minst en dos bland den vuxna befolkningen. FHM har ännu inte släppt siffror på andel vaccinerade 16-17 åringar på kommunnivå.

sap_sep23_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
connys