nationaldagen_pan
Foto: Region Örebro län

Vaccineringsläget: Sju av tio tagit två doser

FHM:s siffror visar att knappt 70 procent av kommuninvånarna har tagit två doser av av vaccin mot covid-19.

centrum_artikel_host

Efter den gångna vecka, 49, står det klart att knappt 70 procent tagit vaccin mot covid-19, alltså båda doserna. 75,8 procent har tagit första dosen, vilket är 31 815 personer. Bland barnen är det knappt hälften som tagit första dosen i åldern 12-15 år, 16-17 åringarna är uppe på 62 procent, 18-29 är det 65 procent som tagit en dos. Även bland 18-29 är det knappt två av tre som vaccinerat sig. På samma nivå är det i åldersgruppen 30-39.

40-plussare har nästan 80 procent tagit en dos. Åldersgrupperna med högst täckning är 50+ med över 85 procent. Enligt Region Stockholm har smittat tagit fart och sker i kombination med säsongsinfluensan.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider