kyrka_advent _pan
Foto: Region Örebro län

Vaccineringsläget: Sju av tio tagit två doser

FHM:s siffror visar att knappt 70 procent av kommuninvånarna har tagit två doser av av vaccin mot covid-19.

centrum_artikel_host

Efter den gångna vecka, 49, står det klart att knappt 70 procent tagit vaccin mot covid-19, alltså båda doserna. 75,8 procent har tagit första dosen, vilket är 31 815 personer. Bland barnen är det knappt hälften som tagit första dosen i åldern 12-15 år, 16-17 åringarna är uppe på 62 procent, 18-29 är det 65 procent som tagit en dos. Även bland 18-29 är det knappt två av tre som vaccinerat sig. På samma nivå är det i åldersgruppen 30-39.

40-plussare har nästan 80 procent tagit en dos. Åldersgrupperna med högst täckning är 50+ med över 85 procent. Enligt Region Stockholm har smittat tagit fart och sker i kombination med säsongsinfluensan.

moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
connys
marknaden_outsider