moderat_pan_nov
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Vaccineringsläget i stadsdelarna: Valsta uppges öka

Vaccinationsgraden i Valsta uppges öka kraftigt de senaste veckorna.

centrum_artikel_host

Den senaste månaden har 19 av 24 områden i kommunen ökat sin vaccinationsgrad, största ökningen finns i västra Valsta där andelen ökade med tre procentenheter enligt siffror från FHM som Newsworthy sammanställt. Ökningen där är en av de största i hela landet.

Det råder allt jämt stora skillnader i vaccineringsgrad, i Odensala är 9 av 10 vaccinerade, Tingvalla bara 65 procent. I Sigtuna är det Norrtil och Brännbo som ligger efter med cirka 80 procent medan resterande områden ligger över 90 procent. Kommunens högsta vaccineringstäckning finns på Munkholmen med 93 procent.

vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
dackskifteoutsider
nrh
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
connys