eu_valet_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Vaccineringsläget i stadsdelarna: Valsta uppges öka

Vaccinationsgraden i Valsta uppges öka kraftigt de senaste veckorna.

centrum_artikel_host

Den senaste månaden har 19 av 24 områden i kommunen ökat sin vaccinationsgrad, största ökningen finns i västra Valsta där andelen ökade med tre procentenheter enligt siffror från FHM som Newsworthy sammanställt. Ökningen där är en av de största i hela landet.

Det råder allt jämt stora skillnader i vaccineringsgrad, i Odensala är 9 av 10 vaccinerade, Tingvalla bara 65 procent. I Sigtuna är det Norrtil och Brännbo som ligger efter med cirka 80 procent medan resterande områden ligger över 90 procent. Kommunens högsta vaccineringstäckning finns på Munkholmen med 93 procent.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider