centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering till midsommar blir inte klart

Invånarna över 18 år i hela regionen kommer inte hinnas med att bli erbjudna vaccinering.

centrum_artikel_host

Vaccinmålet om att alla ska vara vaccinerade till midsommar får skjutas upp eftersom det blivit förseningar i leveranserna av vaccinet rapporterar Dagens Nyheter.

Regionen har den lägsta vaccinationstakten i landet med bara 2,65 procent av invånarna som fått sin första dos. I Sigtuna ligger man dessutom under länssnittet.
– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar. En halv miljon av de doser vi räknar med är från vaccintillverkarna Curevac och Johnson och Johnson, och de är ju inte godkända av den europeiska myndigheten EMA ännu. Det är mycket som hänger i luften dessvärre, säger Désirée Pethrus (KD), vårdregionråd.

I slutet av februari ska äldre över 65 få information om hur de ska gå tillväga för att få vaccinering. De som är äldst får informationen först. Är man i riskgrupp kan man bli erbjuden före vissa äldre. Har man inte bank-id eller kan boka via 1177 så kan man boka via telefon. Men mer än 8 av 10 stockholmare har ett konto på 1177.

Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentraler, hos någon av de 400 aktörerna som redan vaccinerar idag i regionen eller på Karolinska Universitetssjukhuset. Man tittar också på större lokaler som kyrkor och moskéer. Men man har inte gjort klart vilka som ska användas.

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
joes-helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
hockeyskola_outsider