centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering till midsommar blir inte klart

Invånarna över 18 år i hela regionen kommer inte hinnas med att bli erbjudna vaccinering.

centrum_artikel_host

Vaccinmålet om att alla ska vara vaccinerade till midsommar får skjutas upp eftersom det blivit förseningar i leveranserna av vaccinet rapporterar Dagens Nyheter.

Regionen har den lägsta vaccinationstakten i landet med bara 2,65 procent av invånarna som fått sin första dos. I Sigtuna ligger man dessutom under länssnittet.
– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar. En halv miljon av de doser vi räknar med är från vaccintillverkarna Curevac och Johnson och Johnson, och de är ju inte godkända av den europeiska myndigheten EMA ännu. Det är mycket som hänger i luften dessvärre, säger Désirée Pethrus (KD), vårdregionråd.

I slutet av februari ska äldre över 65 få information om hur de ska gå tillväga för att få vaccinering. De som är äldst får informationen först. Är man i riskgrupp kan man bli erbjuden före vissa äldre. Har man inte bank-id eller kan boka via 1177 så kan man boka via telefon. Men mer än 8 av 10 stockholmare har ett konto på 1177.

Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentraler, hos någon av de 400 aktörerna som redan vaccinerar idag i regionen eller på Karolinska Universitetssjukhuset. Man tittar också på större lokaler som kyrkor och moskéer. Men man har inte gjort klart vilka som ska användas.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
klara_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out