centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering startar på söndag

På söndag startar vaccineringen i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

De första vaccinationerna mot covid-19 startar på söndag enligt Region Stockholm. Det är några utvalda särskilda boenden som kommer att erbjudas, dessa är utsprida i länet. Vaccinet kommer från Pfizer/BioNTech och enligt tillverkaren uppnås ett mycket högt skydd mot viruset.
– Vi startar nu vaccinationen med de doser vi fått. Vi tänker starta lugnt, metodiskt och smittsäkert, i liten skala. Allt eftersom kommer vi att öka takten, säger Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen.

Trots vaccinet kommer man ändå att behöva följa de råd och restriktioner som finns poängterar Thyberg. Det är en lång process och regionen är beredd på ett maratonlopp. De som är mest sårbara erbjuds vaccinering. Det kommer inte vara möjligt att boka tid varken för allmänhet eller för personer i riskgrupper, eller på andra särskilda boenden. Erbjudande om vaccinering ges via läkarorganisationen på boendet. Man kan heller inte ställa sig i kö. Till sommaren väntas den som vill vaccinera sig bli erbjuden, innan dess är det prio riskgrupper och personal inom sjukvård, särskilda boenden med flera.

centrum_host_helsida
ica_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
nrh