centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering startar på söndag

På söndag startar vaccineringen i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

De första vaccinationerna mot covid-19 startar på söndag enligt Region Stockholm. Det är några utvalda särskilda boenden som kommer att erbjudas, dessa är utsprida i länet. Vaccinet kommer från Pfizer/BioNTech och enligt tillverkaren uppnås ett mycket högt skydd mot viruset.
– Vi startar nu vaccinationen med de doser vi fått. Vi tänker starta lugnt, metodiskt och smittsäkert, i liten skala. Allt eftersom kommer vi att öka takten, säger Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen.

Trots vaccinet kommer man ändå att behöva följa de råd och restriktioner som finns poängterar Thyberg. Det är en lång process och regionen är beredd på ett maratonlopp. De som är mest sårbara erbjuds vaccinering. Det kommer inte vara möjligt att boka tid varken för allmänhet eller för personer i riskgrupper, eller på andra särskilda boenden. Erbjudande om vaccinering ges via läkarorganisationen på boendet. Man kan heller inte ställa sig i kö. Till sommaren väntas den som vill vaccinera sig bli erbjuden, innan dess är det prio riskgrupper och personal inom sjukvård, särskilda boenden med flera.

brobygget_2024
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys